Anpassa hemmet för hunden

Alla hundar är olika och har sina små egenheter. Vissa har fler ovanor än andra, och dessa vanor kan innebära att vi måste säkra våra bostäder för att göra det

tryggt för våra hundar. Individuella anpassningar kan helt enkelt behöva genomföras i bostaden, beroende på vad hunden har för vanor och beteende. Anpassningar som alltid behöver göras när man har djur, är att inte ha saker framme och åtkomligt som kan vara skadliga för djur. Hundar tål inte allt som vi människor tål, och det är därför viktigt att man har bra koll på både mat, mediciner och andra föremål som kan vara skadliga för hunden. Hur inreder man då ett hem både praktiskt och snyggt när man har hund? Det är just några sådana tips vi ska titta närmare på här.

Snygg inredning för dig med hund

Att inreda snyggt när man har hund är lättare än någonsin förr. Det finns nämligen en uppsjö av snyggt designade matskålar och bäddar, vilket gör det enkelt att anpassa dessa efter husets inredning i övrigt. Kanske vill man ha en vacker tavla på hundar, andra djur eller till och med egna bilder på sin fyrbenta bästa vän, och på Frameit.se hittar man allt detta och mycket därtill.

Anpassa hemmet för valpen

För valpen är det viktigt att ständigt känna sig trygg i sitt nya hem, och ett bra tips är att se till att bädden känns varm och inbjudande. Man kan behöva begränsa bostaden och försäkra sig om att hundvalpen inte kan rymma eller ta sig ut på balkong eller genom fönster. Det kan man göra genom grindar eller någon form av valphage. Som tidigare nämnt har olika hundar olika ovanor, men det är dessvärre vanligt med hundvalpar som vill bita på sladdar och det är därför viktigt att man ser till att skydda hunden från att komma åt dessa.

Anpassa hemmet för den äldre hunden

Den äldre hunden har man oftast haft lite längre och på så vis vet man vad man behöver säkra hemmet med. Dock kan äldre hundar drabbas av olika former av senilitet som kan komma att påverka både sinnesstämning och vanor, och i dessa fall kan man behöva säkra hemmet mer än tidigare. Äldre hundar kan även ha svårare att röra sig i hemmet, så bor man i hus kan det vara lämpligt att ordna så att hunden har allt den behöver på nedervåningen om den inte vill gå upp. På samma sätt är det bra om man håller bädd och mat lättillgängligt i de fall man har en hund med rörelsebegränsningar.

Förhoppningsvis kan dessa tips ge några uppslag på hur hemmet kan hundanpassas och inredas, men som ovan nämnt kan det vara väldigt individuella anpassningar man behöver göra.

Leave a Reply

mts_best