Fira hundens födelsedag

Att fira sina hundars födelsedagar finns det delade meningar om i djurvärlden. En del ser det som att humanisera sin hund och är därför emot det. Medans andra tycker att det är en självklarhet att fira sin hund på dennes födelsedag precis som att vi firar oss människor. En del tycker trots allt inte att det finns någon värdeskillnad på djur och människor.

Det är dock inte så vanligt att man firar sin hund på hundens födelsedag. Många ger på sin höjd en godisbit om man nu minns eller har koll på när hunden följer år vill säga. Medan andra slår på stort och firar hunden med kalas, presenter, tårta, godsaker och kanske både djur och människovänner. Nej, givetvis vaknar inte hunden upp den dagen den fyller år och är medveten om att det är födelsedag. Men det gör inte småbarn heller om vi nu ska vara på det viset (det berättar föräldrarna för barnen).

För många människor är hunden en familjemedlem och bästavän. För en del så är det hunden som betyder mest av allt i livet. Av de anledningarna känns det inte speciellt konstigt att man vill ta till vara på de speciella dagarna. Man firar inte sin hund för att hunden själv vet om att den fyller år. Men en hund kan absolut känna sig speciell, precis som vi kan. När man exempelvis blir överöst med presenter, kärlek och godsaker. Många har nog hundar som gillar att få nya leksaker, tänk dig då att få mängder av paket med leksaker i på en och samma dag, kan man ha roligare?

Alla firar så klart sin hund av olika anledningar, men det kan till exempel vara att:

  • Man känner att man bör göra det
  • Man kanske föredrar att pyssla om andra mer än sig själv
  • Man har en hund som älskar att få presenter och godsaker
  • Man anser att det blir fina minnen ihop att minnas och se tillbaka på
  • Det är ett sätt att fira varje nytt år man får tillsammans
  • Människan och hunden kanske bara har varandra, så att fira varandras födelsedagar är en viktig del för att få ha något att se fram emot
  • Man gör allt man kan för att ge sin fyrbenta-vän så mycket kärlek som möjligt

Visst kan det vara dyrt att ha hund ibland vare sig det är veterinärkostnader eller hundkalas som vankas. Men som tur är finns det lösningar på det mesta. För mer information läs om medlemslån hos Sambla och ansök. Även om ett sparkonto för ditt djur är det bästa. Både inför kalas och veterinärbesök med dess kostnader.

Hur man vill göra på sin hunds födelsedag är helt upp till en själv. Men att man skulle vara emot något så härligt som att uppskatta och pyssla om sin hund lite extra en dag om året är underligt.

Kommer du visa din uppskattning och fira din hund på hundens nästa födelsedag nu? Det kommer vi!

Leave a Reply

mts_best