Städning och hundar

Hur härligt är det inte med ett helt nystädat hem? Det är nog många som instämmer att det inte finns något som är mycket härligare. Tänk att bara kunna komma hem från jobbet till nytorkade golv, rena bänkar och annat. Underbart! Men så är det den där lilla detaljen. Om man har en hund har man sällan helt rena ytor så ofta. Det är hundhår, leriga tassar, och så viftade svansen ut matskålen. Men hur kan man underlätta städningen när man har en hund?

Lättstädade ytor

Om man har en hund eller vet att man vill skaffa en sådan kan det vara mycket klokt att skippa heltäckningsmattor i bostaden. De är svåra att hålla rent, päls fastnar i dem och om det skulle bli en fläck är risken stor att den sitter kvar för evigt eller tills dess att man byter matta. Om hunden råkar göra ifrån sig på mattan kan lukten dessutom bli överväldigande.

Om man har en hund kan det dessutom vara klokt att tänka efter vilken typ av mattor man egentligen lägger på golvet. Det är oftast lättare att göra rent små mattor med kort lugg än en stor ryamatta.

Städa vid en flytt

Om man ska flytta och det har funnits en hund i bostaden kan det vara klokt att ta hjälp av flyttstädning i Enköping eller på den plats man befinner sig. De är experter på att städa och de ser verkligen till att allt blir rent. Vid en flytt kan man ofta ha tillräckligt mycket att göra i alla fall. Lådor ska packas, hunden ska känna sig hemma i den nya bostaden och mycket annat.

När man anlitar ett städföretag behöver man inte oroa sig för att hyresvärden ska ha något att klaga på när det gäller städningen. Om hyresvärden mot förmodan skulle ha något att klaga på gör städföretaget om städningen helt utan att det kostar den som flyttar något.

Ordning och reda

När man har en hund i hushållet kan det ofta vara klokt att hålla god ordning och reda. Då slipper man bland annat tänka på att hunden får i sig något olämpligt. Om man ser till att minimera antalet prydnadssaker och annat kan man också underlätta damning och städning i övrigt. Man riskerar inte heller att hunden river ner något.

Dammsugaren är en god vän

Om man har en hund är dammsugaren en god vän. Eller ja, man måste i alla fall se till att den blir en bättre vän än den varit tidigare. Om man inte ser till att dammsuga med jämna mellanrum kommer smutsen snart att ta över. Man måste se till att päls, smuts och annat hålls undan. Då minimerar man också risken att hunden drabbas av loppor och annan ohyra.

Leave a Reply

mts_best