När hunden matstrejkar

De flesta hundar drabbas då och då av dålig aptit och låter torrfodret ligga orört i matskålen. Som hundägare är det lätt att bli frustrerad eftersom man inte vill skämma bort sin hund med onyttigt godis och matrester. Här kommer några tips på hur du kan få din hund att äta bättre, och även vad som är viktigt att tänka på när hunden har dålig aptit.

Anledningarna till att hunden inte äter kan vara många. Det kan vara så att den helt enkelt är trött på sitt torrfoder eller har vant sig vid smaskiga matrester från köket, men det kan också vara så att den inte mår bra. Undersök till att börja med hundens allmäntillstånd och rådfråga en veterinär om hunden verkar hängig, exempelvis om den har torr nos eller om tänderna är dåliga.

Skapa variation i hundens kost

Om hunden är fullt frisk är det dags att börja titta på utfodringsrutinerna, och nu är det dags att börja prata om Magnussons hundfoder och hundmat. Hundar tycker om en varierad kost, och fördelen med Magnussons hundfoder är att det kan serveras i många olika former. Det går exempelvis att blöta upp torrfodret med kallt eller varmt vatten för att variera måltiderna från dag till dag. Du hittar deras hundfoder från magnussons i flera olika varianter. Skulle hunden inte acceptera det uppblötta torrfodret, kan du prova att blanda i någon sås, naturell yoghurt eller finhackade matrester då och då. En liten mängd brukar räcka för att väcka hundens aptit. Med tiden brukar hunden vänja sig vid nya smaker och rutiner och få matlusten tillbaka.

Leave a Reply

mts_best