Världens minsta hundraser

När det pratas om världens minsta hundraser kommer oftast rasen Chihuahua upp på tal. Det är en hundras som väger 2,7 kg eller mindre vilket gör det lätt att ta med sig hunden överallt. Rasen blev extremt populär efter att kändisen Paris Hilton skaffade en tik men det finns även andra små hundraser som är uppskattade av personer världen över. Exempelvis anses Prazský krysarík som även går under namnet prague ratter vara en av världens minsta hundraser, vikten ligger på 2,6 kg med en mankhöjd på 20-23 cm. Vill du få tips på fler små hundraser är det bara fortsätta läsa den här texten. Här kommer vi gå igenom de minsta raserna samt vad de kräver av sina ägare. Många skaffar små hundar för att de anses vara lättare att ta hand om men vissa hundraser kan vara väldigt krävande psykiskt trots att de är så i storleken. Det rekommenderas därför att läsa på noga om varje ras samt se över sin egen livssituation innan du tar ett beslut.

Små hundraser med vaktinstinkt

När det pratas om små hundar menas det ofta att mankhöjden ligger runt just 20-23 cm. Många små hundar behöver skyddas mot kylan då deras päls ofta är kort och strävhårig, Chihuahua är en av dessa raser. Letar du dock efter en hundras som inte är lika känslig mot kylan finns det en hel del att välja på. Idag finns det ett stort utbud av små hundraser som alla har olika färger och kroppsmodeller. En hundras som är lite tyngre än de tidigare nämnda samt har mer hår är hundrasen Malteser som känns igen på sin gräddvita färg. Det är en bra vakthund som är livlig samt gillar att jaga vilket gör att ägarna helst skall vara aktiva och vilja hitta på saker med hunden. En annan liten hundras som älskar jakt är tax. Den känns enkelt igen på sin korvliknande avlånga form och trots att den är liten till mankhöjden kräver den mycket träning och stimulering. Taxen är en hundras som har en vikt på upp till 5 kg och en korthårig och sträv päls som inte kräver lika mycket skötsel som Malteser.

Tips på barnvänliga hundraser

En annan favoritras bland små hundar är Yorkshireterrier som härstammar från Storbritannien. Det är en hundras som har en vikt på 3 kg och kännetecknas oftast av röda rosetter och tofsar för att hålla pälsen ifrån ögonen. Hundrasen är en terrier vilket gör att de gillar att vara aktiva och har en tendens att gräva. Den har även ett vaktsinne vilket gör att den även passar för jakt och många gillar även att delta i sporten agility. Framförallt passar hundrasen ihop med äldre barn tack vare sin kaxiga attityd. För den som letar efter en hundras som passar ihop med mindre barn kan Shih tzu vara ett alternativ. Hundrasen är en energisk liten rackare som också kräver en del pälsvård men rasen är väldigt bra och kärleksfull mot barn. Söker du efter en barnvagn på https://www.bigbaby.se kan du hitta en barnvagn som passar den livsstil som just du och din familj har. Perfekt för den barnfamilj som har en aktiv hund som gärna vill följa med på äventyr.

Leave a Reply