Vårda din hund på bästa sätt

För att din hund ska må bra och leva ett så bra liv som möjligt behöver du ge din hund en god omvårdnad. Du behöver sköta om hundens hygien och hälsa på ett bra sätt. För att kunna ta hand om din hund behöver du vissa tillbehör. Hos Timotej&Andersen kan du hitta massor med bra saker som är gynnsamma för din hund. Timotej&Andersen har ett brett och djupt sortiment av olika produkter som passar att använda för hundens päls, olika veterinärprodukter och hälsokost. Det finns även bra hälsokostprodukter till dig. Timotej&Andersen finns där för att du och din hund ska kunna må så bra som möjligt.

Borsta hundens tänder

Det finns flera olika saker som du behöver vårda på din hund. Tänderna är en sådan sak. När du har en god tandvårdsrutin för din hund kan du bekämpa plack och förebygga tandsten hos hunden. Det bästa när det kommer till tandvård är att börja med tandborstning redan när hunden är valp. När du borstar tänderna på din hund tar du bort matrester som fastnat mellan tänderna. Att köpa hundben är ett bra komplement till tandborstning. Köp en bra hundtandborste och en hundtandkräm.

Hudproblem hos hunden

Hudproblem hos hunden kan leda till klåda. Om din hund kliar sig väldigt mycket är det bäst att undersöka huden omgående. Det kan finnas många anledningar till varför din hund har klåda. Om du inte hittar några synliga problem på huden får du gå vidare och kolla efter ohyra. Det kan finnas loppor och löss i pälsen som orsakar klåda. Det kan även vara maten som hunden äter som orsakar klåda. Om du inte får bukt med hudproblemen är det en bra idé att uppsöka en veterinär.

Duscha din hund

Att duscha och tvätta hunden behöver du göra med jämna mellanrum. Pälsen blir av olika anledningar smutsig och kan i en del fall börja lukta illa. När du ska duscha din hund är det bra att köpa ett hundschampo som håller måttet. Köp ett hundschampo som inte ger hunden klåda, om schampot ger hunden klåda bör du byte till ett annat. Att klippa klorna och borsta pälsen är också viktigt för att din hund ska må bra.

Hälsokost för hundar

Du kan även vårda hundens inre genom att ge den bra mat men även hälsokost. Det finns massor med olika hälsokostprodukter även för hundar. Det finns bland annat B-vitamin, nyponpulver, alger, C-vitamin, gurkmeja och mycket mer som kan vara bra för din hund.

Leave a Reply

mts_best