Därför ska du försäkra din hund

För de flesta av oss är en hund så mycket mer än bara ett husdjur: det är en fyrbent lojal vän och familjemedlem. Det är klokt att försäkra hunden, både för din hunds skull och för din egen ekonomi. Hundförsäkring är hundvård.

Skaffa riktig hundförsäkring

Så gott som alla försäkringsbolag erbjuder hundföräkring, men som hundägare ska du satsa på ett försäkringsbolag som verkligen kan hund och som vill hjälpa dig att vårda din hund samt ger goda förbyggande råd. Försäkringsbolaget Lassie erbjuder bara katt- och hundförsäkringar. Det är startat av djurvänner för djurvänner. Du når dem mellan klockan 8-22 året runt och kan enkelt säga upp försäkringen om det behövs. Driver du kennel? Då ska du satsa på en uppfödarförsäkring. Gå in på Lassie som erbjuder tre slags hundförsäkringar och få tips och hjälpa att ta hand om din hund på bästa sätt.

Om din hund blir sjuk

I långa loppet är det billigare att betala hundförsäkringen månadsvis än att din hund blir sjuk och då måste åka till veterinären och ett djursjukhus och du måste betala allt själv. Det ger dig också ro i vardagen. Om det händer något har du råd att ta hunden till veterinären. Du behöver inte tänka på att det blir för dyrt. Eftersom det finns olika hundförsäkringar att välja mellan med olika premier, kan du garanterat hitta en försäkring som passar din ekonomi och det slags skydd som du vill ha.

Förbygg sjukdom

Förutom hundförsäkring är det klokt att förebygga så mycket som möjligt. Först och främst behöver din hund motion. Det gäller även små hundar. Se till att din hund får röra på sig varje dag och ge den gärna lite fysiska utmaningar. Istället för att bara gå på asfalt är det bra att ta promenader i skogen, då får hunden använda fler muskler. Det är också viktigt att undvika övervikt. En överviktig hund får lättare problem med lederna, men också andra sjukdomar. Se även över hundfodret, så att det är av bra kvalitet och inte ger din hund några problem. Tillsammans kan du och din hund hjälpa varandra att hålla er båda i god form genom långa promenader, vara i skogen, äta rätt och leka med varandra.

Leave a Reply

mts_best