Hundtricket – forskning bekräftar att det fungerar

Att ta med sig hunden när man ska ut på jakt efter kärleken är tydligen något som forskare nu menar förbättrar ens odds. Det finns en film som med samma namn handlar om hur en man lånar en hund endast för att kunna ragga upp tjejer i parken, och sedan träffar han sitt livs kärlek. Flera faktorer spelar in i det här situationen. När vi letar efter en partner vill vi ha någon med bra kvalitéer. Det ska vara allt ifrån humör, empati, sympati, omtänksam, trevlig och så vidare. Att visa att man har en hund sänder signalerna om att man är empatisk och omhändertagande, det vill säga om man tar hand om sin hund väl. Det spelar ingen roll om man är man eller kvinna, forskarna menar att det fungerar likadant för båda könen. Att endast skaffa en hund för att man söker en partner är dock inget bra alternativ då dessa små krabater är ett heltidsåtagande.

En fyrbent vän gör dig mer attraktiv

De som har valt att skaffa hund uppfattas som bättre partners eftersom man visat att man kan åta sig ett stort ansvar som löper på längre sikt. Det här ger ett seriöst och stabilt intryck. Inte bara handlar det om vad man sänder för signaler om sig själv till andra. Forskare menar att när man har hund är man även mer öppen för att få kontakt med andra. Det är en social grej också där det är enklare att prata med någon som har en hund än med någon som bara går för sig själv. Det kan man prova på nästa gång man är i parken och rastar hunden, ta kontakt med en främling. Att prata med en annan hundägare kanske är perfekt då man har gemensamma intressen. Något som kan förbättra ens förutsättningar i dejtingvärlden är att fundera på vad man själv tycker är viktigt hos en partner och sedan försöka lyfta fram de bra sidorna. Det är alltid lite svårt att tala gott om sig själv men med träning blir det enklare.

Var rakt och ärlig

När man skapar sin profil på dejtingsidor är de viktigt att komma ihåg vissa saker. Man ska ha glada bilder, seriös text, inget naket eller bart och så vidare. Och glöm inte nämna din fyrbenta vän i din nätdejting då var tredje person som uppgett att de är singel att de tycker att en person blir mer attraktiv om de har en hund, eller flera. Sedan är det viktigt att man ger en rättvisande bild av sig själv. Man kan ha kontakt med någon på nätet och tycka att det är roligt att skriva med varandra. Men kommer det till den punkten att man ska ses i verkligheten då gäller det att man har varit ärlig redan från början. Annars kan det bli en chock och stor besvikelse för den man träffar och risken finns att man inte får någon andra chans att visa sitt rätt jag. Att ljuga i sin profil är en dålig idé.

Leave a Reply