Viktig information till dig som är ny hundägare

Har du precis skaffat en ny, lurvig liten vän i form av en hund? Grattis! Att ha en hund är härligt och ger dig en riktigt god vän. För att din hund ska få ett riktigt bra liv är det dock viktigt att du tar hand om den på rätt sätt och ser till att den får veterinärvård när den behöver. I den här texten ska vi ta upp varför det är så viktigt att ha en hundförsäkring och vad en sådan kan göra för nytta för både dig och din hund.

Därför ska du ha en hundförsäkring

Du kanske tycker att det låter konstigt att försäkra hunden. Då kan det vara bra att veta att en bra hundförsäkring kan rädda din bästa väns liv. Veterinärvård är idag tyvärr mycket dyrt. Det är inte ovanligt att ett ingrepp kostar tiotusentals kronor. Ännu dyrare blir det om din hund måste ligga kvar på kliniken för att övervakas. Även om du har sparat ihop en buffert till din hund kan det bli svårt att få råd att betala. I allra värsta fall kan du faktiskt stå mellan valet att skuldsätta dig eller avliva din hund. Det är en situation ingen vill hamna i. Med en hundförsäkring kan du istället vara säker på att du kan bekosta vård till din hund. I det fallet att hunden blir sjuk går försäkringen in och täcker kostnaden. Själv betalar du bara ett mindre belopp i självrisk. Man kan välja hur hög kostnad man vill att försäkringen ska täcka. Ju högre kostnad, desto mer kostar försäkringen per månad. Det kan dock vara bra att sikta in sig på ett ganska högt belopp om man vill vara säker på att försäkringen verkligen täcker kostnaden hos veterinären.

Tänk också på att saker som tidigare sjukdomar och hundens ålder kan påverka månadskostnaden. Kort sagt, om din hund tidigare har varit sjuk eller om den är gammal kan försäkringsbeloppet bli högre. Det är emellertid bra att veta att det oftast bara handlar om några hundralappar i månaden.

Jämför olika hundförsäkringar

Innan du tecknar första bästa försäkring är det bra att jämföra olika försäkringar. På så sätt kan du få precis den försäkring som har bäst villkor för dig och din hund. På hundförsäkring.se gör du detta på ett enkelt sätt. Här kan du läsa om olika försäkringar och deras för- och nackdelar. Det finns också en hel del information om olika tillägg som du kan ta del av. I den här artikeln kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du väljer en försäkring till din hund.

Kort sagt, du bör inte hoppa över att ordna en försäkring till din hund. En bra hundförsäkring är en kärlekshandling mot ditt husdjur. Med en sådan kan du vara trygg med att du kan erbjuda ditt djur den vård det behöver om olyckan eller sjukdomen skulle vara framme. I andra fall kan ett besök hos veterinären bli en mycket kostsam affär för dig.

Leave a Reply

mts_best